သစ္သီးေတြကုိ ေဖ်ာ္ရည္ ေဖ်ာ္ေသာက္တာက က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တယ္ဆိုေပမယ့္ သၾကားအမ်ား အျပား၊ အဆီ၊ အခ်ဳိတုစတာေတြကုိ သံုးတာေၾကာင့္ ခါးအတုိင္းအတာကုိ တုတ္လာေစပါတယ္။
ေရခဲမ်ားမ်ားထည့္ပါ
က်န္းမာေရးမဂၢဇင္းရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ ေရခဲမ်ားမ်ား ထည့္ထားတဲ့ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ အျပည့္ေသာက္တဲ့ သူေတြထက္ပုိၿပီး သြယ္လ်ေစတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ေရခဲဟာ ကယ္လိုရီမ်ားတဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြေနရာမွာ အစားထိုး၀င္ေရာက္သြားလို႔ပါ။အဆီမပါေသာ ႏုိ႔ႏွင့္ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းထည့္ပါ
ကယ္လိုရီမ်ားတဲ့ ေဖ်ာ္ရည္ေတြက အဆီအျပည့္ပါတဲ့ ခရင္မ္၊ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ ဒိန္ခဲေတြကုိ အသံုးျပဳထားပါတယ္။ အဆီမပါတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ မလိုင္ထုတ္ထားတဲ့ ဒိန္ခဲေပ်ာ့ေတြက ကယ္လိုရီအပုိမပါေစဘဲ မရိုတင္းဓာတ္ရရွိၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ေစပါတယ္။သစ္သီးထည့္ပါ
သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္တဲ့အခါ သစ္သီးအနံ႔ပါတဲ့ အဆင္သင့္အရည္ေတြနဲ႔ ေဖ်ာ္မယ့္အစား သစ္သီးေတြကုိ စိတ္ၿပီးထည့္ပါ။ သစ္သီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္အမ်ားအျပားပါ၀င္တာေၾကာင့္ ၾကာၾကာဗုိက္ျပည့္ေစၿပီး ဆာေလာင္ မႈကုိထိန္းထားႏုိင္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ ပန္းသီး၊ သစ္ေတာ္သီး၊ နာနတ္သီး၊ ေထာပတ္ သီး စတဲ့ သစ္သီးစိတ္ေတြကုိ အသံုးျပဳၿပီး ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္ၾကည့္ပါ။ဟင္းသီးဟင္းရြက္လဲထည့္ပါ
အစိမ္းေရာင္ေဖ်ာ္ရည္ကုိ သေဘာက်ရင္ ကုိက္လန္၊ ဟင္းႏုနယ္ရြက္ စတာေတြကုိလည္း ေဖ်ာ္ရည္ အျဖစ္ ေဖ်ာ္ေသာက္ႏုိင္ပါတယ္။အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ပါေသာ အစာထည့္ပါ
ႏွမ္းမည္းေစ့တစ္ဇြန္းေလာက္ကို ထည့္ေသာက္တာေၾကာင့္ ေရာင္ရမ္းမႈကုိတြန္းလွန္ေပးႏုိင္တဲ့ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ကုိ ရရွိေစသလို အမွ်င္ဓာတ္လည္းရရွိေစပါတယ္။ေကာင္းေသာ အဆီထည့္ပါ
မျပည့္၀ဆီ (ဥပမာ- ေထာင္ပတ္သီးအနည္းငယ္)ကုိ ထည့္ၿပီး ေဖ်ာ္တာေၾကာင့္ ဗိုက္ျပည့္ေစပါတယ္။သၾကားအပုိမပါဘဲ ခ်ဳိျမိန္ပါေစ
သင္ေဖ်ာ္တဲ့ ေဖ်ာ္ရည္က အရသာမခ်ဳိျမိန္လြန္းဘူးဆိုရင္ သၾကားကုိ ထပ္မထည့္ပါနဲ႔။ ႏြားႏုိ႔ထည့္ၿပီး ခ်ဳိျမိန္ ပါေစ။ ပ်ားရည္တစ္ဇြန္း၊ ႏွစ္ဇြန္းေလာက္လည္း ထည့္ေပးပါ။ၾကယ္စင္
No comments:
Post a Comment