02 August, 2013

ကင္ဆာတား အာဟာရ (Anti-Cancer Diet)


ေလ့လာမႈေတြအရ ကင္ဆာေရာဂါအားလံုးရဲ႕ ၃၅ ရာခိုင္ႏႈန္းနီးပါးဟာ အစားအေသာက္၊ အထူးသျဖင့္အဆီ မ်ားတဲ့အစာ၊ ျပဳျပင္ထားတဲ့ အစာတုိ႔နဲ႔ ဆက္စပ္ေနေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကင္ဆာေရာဂါ အမ်ား စုကုိ အစားအေသာက္ပံုစံ ေျပာင္းလဲၿပီး ကာကြယ္ႏုိင္တယ္လုိ႔လည္း ေလ့လာသူေတြက ယံုၾကည္ထားပါ တယ္။ ကင္ဆာကုိ ဟန္႔တားႏုိင္ဖို႔ ေအာက္ပါအခ်က္ေတြကုိ လိုက္နာသင့္ပါတယ္။



ေရွာင္ပါ ♦ ပုိင္းသတ္ေဆးကပ္ၿငိေနေသာ အစာမ်ား



 
ပုိးသတ္ေဆးကပ္ညိေနတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ၊ သစ္သီး ၀လံေတြကုိ ေသခ်ာစင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီးမွ စားသင့္ ပါတယ္။ မႈိတက္ေနတဲ့ အစာ၊ ဥပမာ ငရုတ္သီး ေျခာက္ေတြ ကုိ ေရွာင္ပါ။


 

 

 

ေလွ်ာ့စားပါ ♦ အဆီအအိမ့္ကဲေသာ အစာ


အဆီအအိမ့္ကဲတဲ့ အစာေတြစားၿပီး အ၀လြန္တာေၾကာင့္ အူမၾကီး၊ သားအိမ္၊ ဆီးက်ိတ္နဲ႔ အေရျပားတို႔မွာ ကင္ဆာ
ျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ားပါတယ္။ တိရစာၦန္အဆီ၊ ေထာပတ္ စတဲ့ အဆီေတြကုိ တတ္ႏုိင္သမွ် ေလွ်ာ့စားသင့္ပါတယ္။

 


 

ေလွ်ာ့ေသာက္ပါ ♦ အရက္


အရက္ကုိ အလြန္အမင္းေသာက္တာေၾကာင့္ ခံတြင္း၊ အစာ
ေရမ်ဳိျပြန္နဲ႔ အသည္းကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ားပါတယ္။ အရက္ ကုိ အလြန္အကြ်ံေသာက္ရင္ ခႏၶာကုိယ္ရဲ႕ ဘီတာကယ္ရိုတင္း အသံုးျပဳႏုိင္စြမ္းေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ အယ္လ္ကုိေဟာဟာ
ေဖာလိတ္၊ သုိင္ယာမင္းနဲ႔ တျခားဗီတာမင္ဘီအုပ္စုတုိ႔ကုိ လည္း ခ်ဳိ႕တဲ့ေစပါတယ္။ ေဖာလိတ္ဓာတ္ဟာ ကင္ဆာဆဲလ္ ပြားမ်ားမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ေဖာလိတ္ခ်ဳိ႕တဲ့တာက သားအိမ္ေခါင္း ကင္ဆာနဲ႔ ဆက္စပ္မႈရွိေနပါတယ္။

 

 

မ်ားမ်ားစားပါ ♦ အခ်ဥ္အရသာရွိေသာ သစ္သီးမ်ားႏွင့္ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ဟင္းရြက္မ်ား




ဗီတာမင္စီ၊ ဘီတာကယ္ရိုတင္း၊ ဘုိင္အိုဖေလဗိုးႏြိဳက္နဲ႔ အပင္ထြက္ဓာတု ပစၥည္းေတြပါတဲ့ ခ်ဥ္တဲ့ သစ္သီးေတြ၊ အစိမ္းရင့္ေရာင္နဲ႔ အ၀ါေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြဟာ ကင္ဆာေရာဂါကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။






 

ေလွ်ာ့စားပါ ♦ က်ပ္တင္ထားေသာအစာ၊ ကင္ထားေသာအစာ၊ ဆီေၾကာ္စာႏွင့္ တာရွည္ခံေအာင္ ျပဳျပင္ထားေသာအစာ


က်ပ္တင္ထားတဲ့၊ ကင္ထားတဲ့၊ တာရွည္ခံေအာင္ျပဳျပင္ထား တဲ့ အသားေတြ၊ ဆီေၾကာ္စာေတြကုိ မ်ားမ်ားစားတဲ့ သူေတြက အစာအိမ္နဲ႔ အစာေရမ်ဳိျပြန္မွာအက်ိတ္ျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ားပါတယ္။ က်ပ္တင္ထားတဲ့ အစာေတြမွာ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ ပိုလီေအရို မက္တစ္ဟုိက္ဒရိုကာဗြန္တို႔ ပါ၀င္ေနပါတယ္။ အခ်ဥ္တည္ ထားတဲ့ အစာေတြမွာပါတဲ့ ဆားဟာ အစာအိမ္ နံရံကုိ ထိခိုက္
ေစၿပီး အက်ိတ္ျဖစ္ေပၚမႈကို အားေပးပါတယ္။ ၀က္ေပါင္
ေျခာက္နဲ႔ ေဟာ့ေဒါ့ေတြမွာ အဓိက ေတြ႔ရတဲ့ ႏုိက္ထရိတ္
ေတြဟာ ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ျမင့္တက္ေစပါတယ္။

 

 

 

မ်ားမ်ားစားပါ ♦ အခြံခ်ြတ္မထားေသာ ေကာက္ႏွံစာႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားေသာ အစာမ်ား


ေပါင္မုန္႔ညိဳ၊ ဆန္လံုးညိဳစတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားတဲ့ အစာေတြက အူမၾကီးရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာကုိ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ အ မွ်င္ဓာတ္မ်ားမ်ားစားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ျပီး အူမၾကီးကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ အမွ်င္ ဓာတ္မ်ားကုိ ကယ္လိရီနည္းတဲ့ အစာေတြက အ၀လြန္တာကုိ ကာကြယ္ေပးၿပီး အဆီမ်ားတာနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ ကင္ဆာျဖစ္
ႏႈန္းကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။




★ ၾကယ္စင္ ★

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...