03 May, 2013

သက္သက္လြတ္စားသူတို႔အတြက္ ပရိုတင္းဓာတ္ပါ၀င္ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား




ပရိုတင္းဓာတ္ဟာ ခႏၶာကုိယ္ၾကြက္သားေတြကုိ တည္
ေဆာက္ေပးၿပီး တစ္သွ်ဴးေတြကုိ ျပန္လည္ျပဳျပင္ေပးပါတယ္။ ပရိုတင္းက ခႏၶာကုိယ္ျဖစ္စဥ္ေတြကုိ ထိန္းညွိေပးတဲ့ ေဟာ္ မုန္းနဲ႔ အင္ဇုိင္းေတြကို ထုတ္ေပးပါ တယ္။ ပရိုတင္းဓာတ္ အလံုအေလာက္ရရွိရင္ ေရာဂါေ၀ဒနာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးကာေန႔စဥ္ လုိအပ္တဲ့ စြမ္းအင္ေတြကို ရရွိေစ ပါတယ္။ ဦးေႏွာက္လုပ္ငန္းေဆာင္တာကုိ ေကာင္းမြန္ေစၿပီး အာရံုစူးစုိက္ အားကုိ တုိးတက္ေစပါတယ္။ ေယဘုယ်အားျဖင့္ အမ်ဳိးသားေတြက တစ္ေန႔မွာ ပရိုတင္းဓာတ္ ၅၀-၆၀ ဂရမ္ လိုအပ္ ၿပီး အမ်ဳိးသမီးေတြက တစ္ေန႔မွာ ပရိုတင္းဓာတ္ ၄၀-၄၅ ဂရမ္လိုအပ္ပါတယ္။ ပရိုတင္းဓာတ္ ပါ၀င္ မႈအမ်ားဆံုး အစာေတြက အသား၊ ႏုိ႔နဲ႔ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းေတြ ျဖစ္ၾကပါတယ္။ သက္သတ္လြတ္စားသူေတြ အေနနဲ႔ ပရိုတင္း ဓာတ္ကုိ အလံုအေလာက္ ရရွိေစဖို႔ရာအတြက္ ေအာက္ပါ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကုိ စားေပးႏုိင္ပါတယ္။


♦ ကညြတ္
ကညြတ္ေျခာက္ပင္မွာ ကယ္လိုရီ ၂၀ ပဲ ပါ၀င္ေပးမယ့္ ပရိုတင္းဓာတ္ ၂ ဒသမ ၁၆ ဂရမ္ ရွိပါတယ္။

♦ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ခ်က္ၿပီး ခြက္တစ္၀က္စာပမာဏမွာ ပရိုတင္း ႏွစ္ဂရမ္နီးပါး ပါ၀င္ပါတယ္။

♦ ပန္းေဂၚဖီပြင့္
ပန္းေဂၚဖီပြင့္ ခ်က္ၿပီး ခြက္တစ္၀က္စာ ပမာဏမွာ ပရိုတင္း ၁ ဒသမ ၁၄ ဂရမ္ပါ၀င္ပါတယ္။

♦ တရုတ္နံနံ
တရုတ္နံနံကုိ အစိမ္းလိုက္စားႏုိင္သလို စြပ္ျပဳတ္နဲ႔ အရြက္ေၾကာ္ထဲ ထည့္စားႏုိင္ပါတယ္။ တရုတ္နံနံပင္မွာ ပရိုတင္းဓာတ္ ၁ ဒသမ ၂၅ ဂရမ္ပါ၀င္ပါတယ္။

♦ ေျပာင္း
ေျပာင္းအႏွံတစ္ခုမွာ ပရိုတင္းဓာတ္ေလးဂရမ္ေက်ာ္ ပါ၀င္ပါတယ္။ ေျပာင္းမွာ ပုိတက္စီယမ္နဲ႔ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္လည္းပါ၀င္မႈ မ်ားပါတယ္။

♦ ခရမ္းသီး
ခရမ္းသီးအေနေတာ္တစ္လံုးမွာ ပရိုတင္းဓာတ္ တစ္ဂရမ္နီးပါး ပါပါတယ္။

♦ ငရုတ္သီးစိမ္း
ငရုတ္သီးစိမ္း အေသးေတာင့္ တစ္ေတာင့္မွာ ပရိုတင္းဓာတ္ ၀ ဒသမ ၆၄ ဂရမ္ပါ၀င္ပါတယ္။

♦ ပဲသီးစိမ္း
ပဲသီးစိမ္းတစ္ခြက္စာ ပမာဏမွာ ပရိုတင္းဓာတ္ ၁၂ ဒသမ ၄၈ ဂရမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ ၁၆ ဂရမ္ေက်ာ္ ပါ၀င္ပါတယ္။

♦ ကုိက္လန္
ကင္ဆာကုိ တြန္းလွန္ႏုိင္စြမ္းရွိတဲ့ ကုိက္လန္ တစ္ခြက္စာ ပမာဏမွာ ပရိုတင္းဓာတ္ ၂ ဒသမ ၄၇ ဂရမ္ပါ၀င္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီကေတာ့ ၂၇ ပဲ ရွိပါတယ္။

♦ ရံုးပတီသီး
ရံုးပတီသီးတစ္ခြက္စာ ပမာဏမွာ ပရိုတင္းဓာတ္သံုးဂရမ္ပါ၀င္ပါတယ္။

♦ ရြက္စားမုန္လာ
အျမစ္ပါစားႏုိင္တဲ့ ရြက္စားမုန္လာတစ္ခြက္စာမွာ ပရိုတင္း ႏွစ္ဂရမ္ေက်ာ္ပါ၀င္ပါတယ္။

♦ ပဲစိမ္း
ပဲစိမ္းတစ္ခြက္စာ ပမာဏမွာ ပရိုတင္း ကုိးဂရမ္နီးပါး ပါ၀င္ပါတယ္။

♦ အာလူး
အာလူးဟာ အာဟာရဓာတ္နည္းပါးၿပီး ကယ္လိုရီပါ၀င္မႈမ်ားေပမယ့္ အာလူးတစ္ခြက္စာပမာဏမွာ ပရိုတင္းဓာတ္ေလးဂရမ္ေက်ာ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ သံုးဂရမ္ေက်ာ္ပါ၀င္ပါတယ္။

♦ ပဲပုပ္ေစ့
ပဲပုပ္ေစ့ ခ်က္ၿပီး ခြက္တစ္၀က္စာပမာဏမွာ ပရိုတင္း ၂၀ ဂရမ္ပါ၀င္ပါတယ္။

♦ ကန္စြန္းဥ
အလတ္စား ကန္စြန္းဥတစ္ဥမွာ ေရာဂါကုိ တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ အျပည့္အ၀ပါ၀င္သလုိ ပရိုတင္းဓာတ္ ၂ ဒသမ ၂၉ ဂရမ္ ပါပါတယ္။

....................................................................................................................................
Tip !
သက္သက္လြတ္စားသူေတြ အေနနဲ႔ ပရိုတင္းဓာတ္ကုိ အလံုအေလာက္ ရရွိေစဖို႔ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး၊ အေစ့အဆန္တို႔ကုိ မ်ားမ်ား စားေပးသင့္ပါတယ္။
....................................................................................................................................

ဇြန္ခိုင္ဦး (ေဆး၀ါးတကၠသိုလ္)

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...