23 May, 2013

အသက္ ၄၀ ေက်ာ္ အမ်ဳိးသမီးမ်ား မျဖစ္မေန ေျပာင္းလဲသင့္သည့္ စားေသာက္မႈပံုစံ


သတင္းေကာင္းတစ္ခုကေတာ့ အသက္ၾကီးလာရင္ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ျမင့္တက္လာမယ္ဆိုတာ မဟုတ္ပါ ဘူး။ အသက္ၾကီးလာတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြ ၀လာတယ္ဆိုတာ ေဟာ္မုန္းအေျပာင္းအလဲထက္ လႈပ္ရွားမႈ
ေလ်ာ့နည္းလာလို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ေသြးဆံုးၿပီးခိ်န္မွာ သြယ္လ်လွပၿပီး ဗိုက္ခ်ပ္ေနဖို႔နဲ႔ က်န္းမာေရးေကာင္း မြန္ေနဖို႔ရာအတြက္ အသက္ ၄၀ ေက်ာ္လာခ်ိန္မွာ အမ်ဳိးသမီးတုိင္း ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲသင့္တဲ့ ဘ၀ေနထိုင္စား
ေသာက္မႈပံုစံကုိ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။



ငါးစားပါ


ေသြးဆံုးၿပီးေနာက္ပုိင္းမွာ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏႈန္းက ျမင့္တက္လာဖြယ္ရွိပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ တစ္ပတ္မွာ ငါး အနည္းဆံုးႏွစ္ၾကိမ္စားသင့္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အဆီမ်ားတဲ့ ဆယ္လ္မြန္ငါးနဲ႔ ထေရာက္ငါးေတြကုိ စား သင့္တာပါ။ တကယ္လို႔ငါးကုိ တစ္ပတ္ႏွစ္ၾကိမ္ မစားျဖစ္ရင္ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္အားျဖည့္ေဆးကုိ မွန္မွန္မွီ၀ဲသင့္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ရင္သားကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈေတြက ဆုိ ပါတယ္။

သြယ္လ်ေစရန္ ေနထိုင္ပါ


ကုိယ္အေလးခ်ိန္မ်ားေနရင္ ကုိယ္ခႏၶာကုိ သြယ္လ်ေအာင္ ေနထိုင္ပါ။ ဒါမွသာ ေသြးဆံုးတဲ့ လကၡဏာေတြ ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္မွာ ျဖစ္သလို ေဟာ္မုန္းက်ဆင္းမႈေၾကာင့္ ေရရွည္အႏၱရာယ္ေတြကုိလည္း ေလ်ာ့က်ေစပါ တယ္။ သြယ္လ်ေအာင္ ေနထိုင္တာေၾကာင့္ ေသြးဆံုးၿပီးခ်ိန္မွာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ားတဲ့ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ရင္သား ကင္ဆာျဖစ္ႏႈန္းကုိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တဲ့အျပင္ ေသြးဆံုးေ၀ဒနာေတြကုိလည္း သက္သာေစပါတယ္။

ကယ္စီယမ္ေသာက္ၿပီး အရိုးတည္ေဆာက္ပါ


အသက္ ၅၀ ေက်ာ္ခ်ိန္မွာ ကယ္လ္စီယမ္လိုအပ္ခ်က္က ျမင့္တက္လာပါတယ္။ တစ္ေန႔ အဆီနည္းႏုိ႔တစ္ ခြက္၊ ဒိန္ခ်ဥ္တစ္ခြက္ ေသာက္ရင္ ကယ္လ္စီယမ္ ၁၁၀၀ မီလီဂရမ္နီးပါး ရရွိေနပါတယ္။ ဒါဆုိရင္ တစ္ေန႔ ကယ္လ္စီယမ္ျဖည့္စြက္ေဆး ၁၀၀ မီလီဂရမ္ေလာက္ပဲ ေသာက္သင့္ပါတယ္။

ေလပြျခင္း သက္သာေစရန္ ၾကိဳးစားပါ


လူနာ ၁၀၀ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ေသြးဆံုးခ်ိန္အတြင္း ေလပြတယ္လို႔ ဆုိၾကေၾကာင္း ေဒါက္တာမင္ကင္က ရွင္းျပ ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အၾကိဳေသြးဆံုးကာလအတြင္း ေဟာ္မုန္းအတက္အက်ျဖစ္လုိ႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ဆားကုိ ေလွ်ာ့စားတာနဲ႔ ျပဳျပင္ထားတဲ့ အစာေတြကုိ တတ္ႏုိင္သမွ် ေရွာင္တာေၾကာင့္ ေရစုေဆာင္းမႈကုိ နည္းေစၿပီး ေလပြတာကုိ သက္သာေစပါတယ္။ ပန္းသီး၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းတုိ႔လို က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့ အစာေတြကုိ အမ်ားအျပား စားရင္ေတာင္ ေလပြေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာေတြကုိ အသင့္အတင့္ပဲ စားသင့္ပါတယ္။


၀ုိင္နီမေသာက္မီ စဥ္းစားပါ


၀ုိင္နီဟာ ႏွလံုးက်န္းမာေရးကုိ ေကာင္းမြန္ေစတယ္ဆိုေပမယ့္ ေသြးဆံုးေနတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြမွာ ၀ုိင္နီ
ေသာက္တာေၾကာင့္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ားတယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။ ၀ုိင္နီနဲ႔ တျခားအရက္ေတြမွာ ပါတဲ့ အယ္လ္ကုိေဟာ ဟာေသြးေၾကာက်ယ္ေစတယ္ဆိုေပမယ့္ ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ ညဘက္ပူေႏြးတာနဲ႔ ေခြ်း ထြက္မ်ားတာကုိ ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။

ပဲပိစပ္ထုတ္ကုန္မ်ား စားေသာက္ပါ


ပဲပိစပ္မွာ အပင္ထြက္ အီစထရိုဂ်င္ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ေသြးဆံုးအၾကိဳေ၀ဒနာကုိ သက္သာေစပါတယ္။ ပဲပိစပ္ထုတ္ကုန္ေတြျဖစ္တဲ့ တိုဟူး၊ ပဲပုပ္ေစ့နံ႔ ပဲႏုိ႔တို႔ကုိ အမ်ားအျပား စားေသာက္တဲ့ ဂ်ပန္လွပ်ဳိျဖဴေတြ ဟာ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ အနည္းဆံုးျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႔ရပါတယ္။

ေဆးဖက္၀င္ လက္ဖက္ရည္ေအးကုိေသာက္ပါ


ေဆးဖက္၀င္ လက္ဖက္ရည္ေအးကို နံနက္ခင္းအခ်ိန္မွာ ေသာက္တာေၾကာင့္ ေသြးဆံုးခ်ိန္ေ၀ဒနာကုိ သက္သာေစပါတယ္။

ကုိယ္အေလးခ်ိန္ မတက္ေစမည့္ အစာစားပါ


သင္က ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ဖို႔ လိုေနရင္ အဆီပါ၀င္မႈနည္းတဲ့ အစာ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ သစ္သီး ၀လံ၊ အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာတုိ႔ကုိမ်ားမ်ား စားေပးပါ။

ဇြန္ခိုင္ဦး (ေဆး၀ါးတကၠသိုလ္)

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...