20 May, 2013

သင့္ကုိယ္တြင္း ေရာင္ရမ္းမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစရံုသာမက သင့္ကုိယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကုိပါ ျမင့္တက္ေစမည့္ သဘာ၀အစာမ်ား


နာက်င္ကုိက္ခံမႈ၊ အေရျပားနီျမန္းမႈနဲ႔ ေဖာင္းတင္းမႈ အားလံုး က ေရာင္ရမ္းမႈလကၡဏာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ေရာင္ရမ္းမႈဟာ ခႏၶာကုိယ္ကုိ ေရာဂါေ၀ဒနာေတြ၊ အရြယ္မတုိင္ခင္ အိုမင္းမႈနဲ႔ နာမက်န္းမႈေတြကုိ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ကုိယ္တြင္းေရာင္ရမ္း မႈ ေလ်ာ့က်ေစဖို႔ရာအတြက္ စိတ္ဖိစီးမႈေလွ်ာ့ခ်တာ၊ သၾကား နဲ႔ ျပဳျပင္ထား တဲ့အစာေတြ ေလွ်ာ့စားတာ၊ ေနျခည္ႏုႏုခံယူ တာေတြကုိ လိုက္နာေပးရင္ ကုိယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကုိပါျမင့္ တက္ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကုိယ္တြင္းေရာင္ရမ္းမႈကုိေလ်ာ့ က်ေစၿပီး ကုိယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကုိပါ ျမင့္တက္ေစတဲ့ အစာ
ေတြကုိ ေဖာ္ျပလိုက္ရပါတယ္။



မ်က္စိေရာင္ရမ္းမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစေသာ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း

ပန္းေဂၚဖီစိမ္းမွာ ဗီတာမင္စီအမ်ားအျပားနဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္ဓာတ္ အေျမာက္အမ်ားပါ၀င္တာေၾကာင့္ မ်က္စိ
ေရာင္ရမ္းမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းကုိ ခဏတာျပဳတ္ၿပီးစားရင္ အစာေၾကလြယ္ပါတယ္။

ကုိယ္တြင္းေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ေစေသာ ဘန္ေလွ်ာ္ဆီ (Hemp Oil)

ဘန္ေလွ်ာ္ဆီမွာ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ ပါ၀င္ေတာေၾကာင့္ ကုိယ္တြင္းေရာင္ရမ္းမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါ တယ္။ ဒါ့အျပင္ GLA(Gammalinolieic Acid)လည္း ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ေရာင္ရမ္းမႈ မျဖစ္ေအာင္ကာကြယ္
ေပးပါတယ္။

အစာေၾကညက္လြယ္ေစေသာ သစ္ၾကားသီး

သစ္ၾကားသီးက အရသာရွိတဲ့ သေရစာျဖစ္သလို ကုိယ္တြင္းေရာင္ရမ္းမႈကုိလည္း တြန္းလွန္ေပးႏုိင္ပါတယ္။
ႏွလံုးက်န္းမာေစတဲ့ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္အျပင္ ဗီတာမင္အီးလည္း ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အစာေၾကလြယ္
ေစပါတယ္။

ႏွလံုးေရာင္ရမ္းမႈကုိ သက္သာေစေသာ ခ်ယ္ရီသီး

ခ်က္ရီသီးဟာ အက္စ္ပရင္ထက္ ၁၀ ဆခန္႔ပုိၿပီး ေရာင္ရမ္းမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ခ်ယ္ရီသီး ကုိ စားတာက ႏွလံုးေရာဂါအႏၱရာယ္ကုိ ေလ်ာ့က်ေစတာပါ။

ေရာဂါေ၀ဒနာ တြန္းလွန္ေပးေသာ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြ္နနီက ဟင္းလ်ာေတြကုိ အရသာခ်ဳိျမိန္ေစရံုသာမက ကြာစီတင္လို႔ ေခၚတဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီ
ေအာက္ဆီးဒင့္ပါ၀င္မႈ မ်ားတာေၾကာင့္ သင့္ခႏၶာကုိယ္ကုိ ေရာင္ရမ္းမႈ တြန္းလွန္ႏုိင္စြမ္းျမင့္မားေစပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ေရာင္ရမ္းမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အစြမ္းရွိေစပါတယ္။

နာက်င္ကုိက္ခံမႈ သက္သာေစေသာ ခ်င္းႏွင့္ နႏြင္း

နႏြင္းမွာ ကာကူမင္လုိ႔ေခၚတဲ့ ဓာတ္ပါ၀င္တာောကာင့္ ကုိယ္တြင္းေရာင္ရမ္းမႈကုိ သိသိသာသာ ေလ်ာ့က်
ေစတာပါ။ ခ်င္း(ဂ်င္း)ကလည္း ေရာင္ရမ္းမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစၿပီး နာက်င္ကုိက္ခံမႈကုိပါ ေလ်ာ့နည္းေစတာ
ေၾကာင့္ အဆစ္ေရာင္နာကုိ သက္သာေစပါတယ္။

ကုိယ္ခံစြမ္းအား ျမင့္တက္ေစေသာ နာနတ္သီး

နာနတ္သီးမွာပါ၀င္တဲ့ ဘရိုမီလိန္းဟာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္တစ္မ်ဳိးျဖစ္ၿပီး ကုိယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကုိ သဘာ ၀က်က် ျမင့္တက္ေစပါတယ္။


ကုိယ္တြင္း ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ေစေသာ ဟင္းႏုနယ္ရြက္

ဟင္းႏုနယ္ကြက္မွာ ေရာင္ရမ္းမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ ကာရိုတီးႏြိဳက္ အမ်ားအျပားပါ၀င္တဲ့အျပင္ ဗီတာမင္အီးလည္း ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ကုိယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကုိ ေကာင္းမြန္ေစ တာပါ။

ဇြန္

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...