တခ်ဳိ႕အနံ႔ေတြကုိ ရွဴရႈိုက္တာဟာ အစာစားခ်င္စိတ္ကုိ ျဖစ္ေပၚေစသလို တခ်ဳိ႕အနံ႔ေတြက အစာစားခ်င္ စိတ္ကုိ ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ေအာက္ပါအစာေတြရဲ႕ အနံ႔ေတြကုိ ရွဴသြင္းတာေၾကာင့္ ကုိယ္ အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်ေအာင္ ကူညီႏုိင္ပါတယ္။
(၁) သံလြင္ဆီစစ္စစ္
ဂ်ာမန္သုေတသနစင္တာရဲ႕ ေလ့လာမႈအသစ္တစ္ခုအရ သံလြင္ဆီစစ္စစ္အနံ႔ကုိ ရွဴရႈိက္တာေၾကာင့္ ဗိုက္ျပည့္တဲ့ ခံစားခ်က္ကုိ ရရွိေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။ သံလြင္ဆီထည့္ထားတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ကုိ ေသာက္တာက ဒိန္ခ်ဥ္အလြတ္ကုိ ေသာက္တာနဲ႔စာရင္ ကယ္လိုရီစုပ္ယူရရွိမႈ နည္းပါးေၾကာင္း သိရပါတယ္။ သံလြင္ဆီပါတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္တာေၾကာင့္ ဆီရိုတိုနင္ေဟာ္မုန္းအဆင့္ ျမင့္တက္မႈရွိကာ ဗိုက္ျပည့္ေစပါတယ္။ သံလြင္ဆီ မွာပါတဲ့ အဆီက က်န္းမာေရးန႔ဲညီညြတ္တဲ့ အဆီျဖစ္တာေၾကာင့္ ဗိုက္ပူတာကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။(၂) ၾကက္သြန္ျဖဴ
အနံ႔အေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ စူးရွတဲ့ အနံ႔အသက္ဟာ အစာေတြကုိ နည္းနည္း ခ်င္းစီပဲ ကုိက္ယူစားေသာက္ျဖစ္ေစတယ္လို႔သိရပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ငရုတ္သီးလို စူးရွတဲ့ အနံ႔ပါတဲ့ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြလို ရွဴရိႈက္စားသံုးတာကလည္း ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။(၃) အစိမ္းေရာင္ ပန္းသီးႏွင့္ ငွက္ေပ်ာသီး
အန႔ံနဲ႔ အရသာကုသမႈဆုိင္ရာေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ ငွက္ေပ်ာသီးအနံ႔ ဒါမွမဟုတ္ အစိမ္းေရာင္ပန္းသီး အနံ႔ကုိ ရွဴရႈိုက္တဲ့ ကုိယ္အေလးခ်ိန္မ်ားသူေတြဟာ မရွဴရႈိက္သူေတြထက္ ဆာေလာင္မႈ ေလ်ာ့နည္းၿပီး ကုိယ္အေလးခ်ိန္ဆံုးရႈံးမႈ ပုိမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။ သဘာ၀က်က် ခ်ဳိျမိန္တဲ့ အနံ႔ေတြကုိ နမ္းရႈပ္ရတာေၾကာင့္ အစာစားခ်င္တဲ့ ဆႏၵကုိဟန္႔တားေပးႏုိင္တာကုိ ယံုၾကည္ၾကပါတယ္။
(၄) စမုန္နက္
လန္းဆန္းသြားေစတဲ့ စမုန္နက္အနံ႔ဟာ အစာစားခ်င္တဲ့ ဆႏၵကုိ ေလ်ာ့ပါးေအာင္ ခ်ဳိးႏွိမ္းေပးတယ္လို႔ ရနံ႔ ကုထံုးေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။(၅) ဂရိတ္ဖရုသီး
ဗီတာမင္စီနဲ႔ လိုင္ကုိပင္းတို႔ မ်ားစြာပါ၀င္တဲ့ ဂရိတ္ဖရုသီးဟာ ၀ိတ္ေလွ်ာ့ေနသတုိ႔ အႏွစ္သက္ဆံုးအစာပါ။ ဂရိ္တဖရုသီးကုိ မစားခင္ ႏွစ္စကၠန္႔ေလာက္ အနံ႔ရွဴလိုက္ရံုနဲ႔ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ကုိ သိသိသာသာေလ်ာ့ က်ေစလို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဂရိတ္ဖရုအဆီအနံ႔ကုိ ၁၅ မိနစ္ျခား တစ္ၾကိမ္ရွဴရႈိုက္တဲ့ ၾကြက္ေတြဟာ အစာစား ခ်င္စိတ္နဲ႔ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့နည္းသြားေၾကာင္း အိုဆာကာတကၠသိုလ္ရဲ႕ ေလ့လာသူေတြက ဆုိပါ တယ္။ ဂရိတ္ဖရုအနံ႔ဟာ အသည္းအင္ဇုိင္းေတြနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတာေၾကာင့္ ျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာသူေတြ က ယံုၾကည္ၾကပါတယ္။ဇြန္ (Ref;RD)
No comments:
Post a Comment