အစိမ္း၊ အဝါ၊ အနီ စတဲ့အေရာင္ သံုးမ်ဳိးေတြ႕ရတဲ့ ငရုတ္ပြသီးေတြမွာ ေအာက္ပါက်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်း ဇူးေတြ ရိွေနပါတယ္။
(၁) ကယ္လိုရီ ေလ်ာ့နည္းျခင္း
ငရုတ္ပြသီးေတြက ကယ္လိုရီပါဝင္မႈ ေလ်ာ့နည္းပါတယ္။ တကယ္လို႔ ငရုတ္ပြသီး တစ္ခြက္လံုး အျပည့္စား ရင္ေတာင္၄၅ ကယ္လိုရီပဲ ရရိွနိုင္ပါတယ္။ ငရုတ္ပြသီးတစ္ခြက္စာပမာဏမွာ တစ္ေန႔တာလိုအပ္တဲ့ ဗီတာ မင္ေအနဲ႔ စီပမာဏထက္ပိုမို ပါဝင္မႈရိွပါတယ္။
(၂) ဗီတာမင္စီ မ်ားမ်ားပါဝင္ျခင္း
(၃) ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ေစျခင္း
ငရုတ္ပြသီးမွာ ဖိုင္တိုကမ္မီကယ္နဲ႔ကာရိုတင္း၊ အထူးသျဖင့္ ဘီတာကယ္ရိုတင္းေတြ ပါဝင္ေနပါတယ္။ ဒါ
ေၾကာင့္အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ကို ရရိွေစသလိုေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အစြမ္းရိွပါတယ္။
(၄) ကိုလက္စထေရာ ေလ်ာ့က်ေစျခင္း
ေလ်ာ့က်ေစျပီး ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိေရာဂါကို ထိန္းခ်ဳပ္ နိုင္စြမ္း ရိွတဲ့အျပင္ နာက်င္မႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈကိုေလ်ာ့ပါးသက္သာေစ
ေၾကာင္း သိရပါတယ္။
(၅) အစြမ္းထက္ အာဟာရဓာတ္ကို ရရိွေစျခင္း
ငရုတ္ပြသီးကို အပူနည္းနည္းနဲ႔ အခိ်န္တိုအတြင္း ခ်က္ျပဳတ္ရင္ အခ်ဳိအရသာနဲ႔ သစ္သီးရနံ႔ မပ်က္တဲ့အျပင္ အစြမ္းထက္ အာဟာရဓာတ္ ဖေလဗိုးႏြိက္ကိုရရိွေစပါတယ္။
(၆) ကင္ဆာျဖစ္နႈန္း ေလ်ာ့နည္းျခင္း
ငရုတ္ပြသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ဆာလဖာပမာဏဟာ တခ်ဳိ႕သာ ကင္ဆာေရာဂါေတြကို ကာကြယ္နိုင္စြမ္း ရိွပါ တယ္။
(၇) အသားအေရနွင့္ ဆံေကသာကို နုပ်ဳိလွပေစျခင္း
ငရုတ္ပြသီးမွာ ဗီတာမင္အီးအဆင့္ေကာင္းေကာင္း ပါဝင္တဲ့အတြက္ အသားအေရနဲဆံေကသာကို လွပနုပ်ဳိ ၾကည့္ေကာင္းေစပါတယ္။
(၈) နာ့ဗ္ေၾကာစနစ္ကို က်န္းမာေစျခင္း
(၉) အတြင္းတိမ္ေရာဂါနွင့္ မက္ကူလာ
ယိုယြင္းပ်က္စီးမႈ မျဖစ္ေစရန္ မ်က္စိကိုကာကြယ္ေပးျခင္းငရုတ္ပြသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ လူတင္လိုတခ်ဳိ႕အင္ဇိုင္း
ေတြက အသက္ၾကီးလာခိ်န္မွာ မက္ကူလာယိုယြင္းပ်က္စီးမႈနဲ႔ အတြင္းတိမ္ေရာဂါတို့ေျကာင့္ မ်က္စိထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးနိုင္ပါတယ္။
★ ၾကယ္စင္ ★
No comments:
Post a Comment