10 June, 2013

အာရံုစူးစိုက္မႈ ခ်ဳိ႕တဲ့ေသာ ေရာဂါကို ထိန္းခ်ဳပ္နိုင္မည့္ အစာ သံုးမ်ဳိး


ကေလးေတြမွာ အဓိကျဖစ္ပြားျပီးေရာဂါလကၡဏာေတြအေနနဲ႔ အျငိမ္မေနတာ၊ စိတ္အာရံုစူးစိုက္ႏိုင္မႈ အား နည္းတာေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အက်ဳိးဆက္အေနနဲ႔ စာသင္ၾကားရခက္ခဲတတ္ပါတယ္။



(၁) ပရိုတင္းနွင့္ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ၾကြယ္ဝေသာ အစာမ်ား


ကေလးငယ္ကို ေကြ်းတဲ့ အစာထဲမွာ ပရိုတင္းနဲ႔ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ၾကြယ္ဝတဲ့ အစာေတြ အျပည့္ပါရင္ အာရံု စူးစိုက္မႈ ခ်ဳိ႕တဲ့တဲ့ ေရာဂါလကၡဏာတခ်ဳိ႕ကိုေလ်ာ့က်ေစျပီး ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကိုလည္း တည္ျငိမ္ေစ ပါတယ္။ ကေလးရဲ့ ပန္းကန္ တစ္ဝက္မွာ ေရာင္စံုဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ ပါသင့္ျပီး ေလးပံုတစ္ပံုကအဆီ နည္းၾကက္သားလို ပရိုတင္းနဲ႔ က်န္တဲ့ ေလးပံုတစ္ပံုက ဆန္လံုးညိဳလို အခံြခြ်တ္မထားတဲ့ ေကာက္နံွစာေတြ
ျဖစ္သင့္ပါတယ္။

(၂) သံဓာတ္ေပါမ်ားေသာ အစာမ်ား


သံဓာတ္ဟာ ဒိုပါမင္းဓာတ္ ဟန္ခ်က္ညီမွ်ေစတဲ့ အစာျဖစ္ျပီး သံဓာတ္ ခ်ဳိ႕တဲ့ရင္ အာရံုစူးစိုက္မႈ၊ အာရံုစိုက္ နိုင္စြမ္းနဲ႔ စိတ္ပိုင္းဆိုင္ရာ လႈပ္ရွားမႈတို႔ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ အာရံုစူးစိုက္မႈ ခ်ဳိ႕တဲ့တဲ့ ကေလးေတြကို ေလ့ လာမႈအရ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့မႈ သိသိသာသာ ရိွေနေၾကာင္း ေတြ႔ရပါတယ္။ ကေလးေတြဟာ တစ္ေန႔သံဓာတ္ ၁ဝ မီလီဂရမ္ေလာက္ မီွဝဲသင့္တာေၾကာင့္ အဆီနည္း အမဲသား၊ ေရႊဖရံုေစ့ စတာေတြ ေကြ်းပါ။

(၃) အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္မ်ားေသာ အစာမ်ား


အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ ခ်ဳိ႕တဲ့တာေၾကာင့္ ကေလးေတြမွာ ဖံြ႔ျဖိဳးမႈနဲ႔စိတ္ပိုင္းဆိုင္ရာ ေဝဒနာေတြ ရတတ္ ပါတယ္။ အာရံုစူးစိုက္မႈ ခ်ိဳ႕တဲ့တဲ့ ကေလးေတြဟာ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ေလ်ာ့နည္းေနတတ္တယ္လို႔
ေလ့လာမႈေတြက ဆိုပါတယ္။ ကေလးကို အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ ပါဝင္တဲ့ ငါး၊ ဥအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ အခံြမာတဲ့ အေစ့အဆန္ေတြေကြ်းရပါမယ္။

ဇြန္

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...