08 April, 2013

ဦးေဏွာက္က်န္းမာေရးေကာင္းမြန္ေစမည့္ နည္းသံုးသြယ္

 

သံပုရာရည္ / ေရွာက္ရည္ သံုးၿပီး ပလုတ္က်င္းပါ


ေလ့လာမႈ အသစ္တစ္ခုအရ ခ်ဳိျမိန္တဲ့ အရည္ေတြက မွတ္ဥာဏ္ကုိ ေကာင္းမြန္ေစေၾကာင္းသိရပါတယ္။
ေဂ်ာ္ဂ်ီယာ တကၠသိုလ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ သၾကားပါတဲ့ သံပုရာရည္/ ေရွာက္ရည္ကုိ သံုးၿပီးပလုတ္က်င္း တာေၾကာင့္ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူေတြကုိ စာေမးပြဲရမွတ္ အဆင့္ ေကာင္းမြန္ေၾကာင္းသိရပါတယ္။ ခံတြင္းထဲသၾကား၀င္ေရာက္ခ်ိန္မွာ ဦးေဏွာက္ရဲ႕ လံုေဆာ္မႈ ဆုိင္ရာစင္တာကုိ သိသိသာသာအခ်က္ျပ လိုက္တာေၾကာင့္ အာရံုစူးစုိက္မႈကုိ ေကာင္းမြန္သြား ေစပါတယ္။


တစ္ည ခုႏွစ္နာရီ အိပ္စက္ပါ


အိပ္စက္ခ်ိန္မ်ားလြန္းတာက အိပ္စက္ခ်ိန္နည္းတာလိုပဲ က်န္းမာေရးအတြက အႏၱရာယ္ပါ။ ဘရိုင္ဟမ္ နဲ႔
ေဘာ့စတြန္ အမ်ဳိးသမီးေဆးရံုက ေလ့လာသူေတြက လူတစ္ေသာင္းခြဲေက်ာ္ကုိ ႏွစ္၂၀ ၾကာေလ့လာခဲ့ရာ ခုနစ္နာရီအိပ္သူေတြထက္ ႏွစ္နာရီေက်ာ္ပုိအိပ္သူ ဒါမွမဟုတ္ ႏွစ္နာရီေလွ်ာ့အိပ္သူေတြဟာ ဦးေဏွာက္
ႏွစ္ႏွစ္ပုိအိုေနၾကေၾကာင္း သိရပါတယ္။ တစ္ညႏွစ္နာရီပုိအိပ္တာနဲ႔ ေလွ်ာ့အိပ္တာဟာ ေတြးေခၚေျမာ္ျမင္
ႏိုင္စြမ္းကုိ ထိခိုက္ေစပါတယ္။

ေထာပတ္အတု ေလွ်ာ့စားပါ


ေျပာင္းဖူးေပါက္ေပါက္၊ ၀က္ေပါင္းေျခာက္စတာေတြမွာ ထည့္ထားတဲ့ ေထာပတ္အစားထိုး ေထာပတ္အတု
ေတြမွာ ဒုိင္အစီတုိင္း အေျခခံဓာတုပစၥည္းေတြပါ၀င္တာေၾကာင့္ ဦးေဏွာက္ဆဲလ္ေတြကုိ ထိခိုက္ေစႏုိင္ ပါတယ္။ ဒိုင္အစီတုိင္း ဟာဦးေႏွာက္ထဲမွ ပရိုတင္းစုပံုမႈျဖစ္ေစၿပီး အယ္လ္ဇုိင္းမားေရာဂါျဖစ္ေစႏုိင္လုိ႔ပါ။

ဇြန္ခိုင္ဦး (ေဆး၀ါးတကၠသိုလ္)

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...