11 December, 2012

ဆံပင္ ထူထဲ လွပေစမည့္ အစာအစားနည္းမ်ားႏွင့္ သဘာဝ ကုထုံးမ်ား


ေခါင္းေလွ်ာ္ရည္နဲ႔ မတည့္တာေၾကာင့္၊ အသံုးျပဳတဲ့ ဆံပင္သံုး ပစၥည္းေတြထဲက ဓာတုပစၥည္းေတြေၾကာင့္ စတဲ့ အေၾကာင္းေတြေၾကာင့္ ဆံပင္ေတြ က်ဲပါးလာတတ္ပါတယ္။  ဆံေကသာ က်န္းမာေရးအတြက္ ေန႔စဥ္ စားေသာက္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြကလည္း အေရးပါေန ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဆံပင္သား ထူထဲ လွပေအာင္ အစာစားရာမွာ လိုက္နာသင့္တဲ့ နည္းေတြကို အႀကံျပဳလိုက္ပါတယ္။



၁) ဆယ္လ္မြန္ငါး မ်ားမ်ား စားပါ

ဆယ္လ္မြန္ငါးနဲ႔ ဆာဒင္းငါးေတြလို အိုမီဂါသရီး မ်ားမ်ားပါတဲ့ အစားအစာေတြကို စားေပးတာက ဆံပင္သားကို ေတာက္ပေစပါတယ္။ တကယ္လို႔ အိုမီဂါသရီးပါတဲ့ အစာကို မစားျဖစ္ရင္ အိုမီဂါသရီး ျဖည့္စြက္ေဆးကို မွီဝဲေပးသင့္ပါတယ္။

၂) ဗီတာမင္ဘီ ပါဝင္ေသာ အစာ မွီဝဲပါ

အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ဆန္လံုးညိဳမွာ ဗီတာမင္ဘီ ေပါမ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဆံပင္ အကၽြတ္မ်ားေနသူေတြမွာ ဆံပင္ကၽြတ္ႏႈန္း ေႏွးေစၿပီး ဆံပင္ ျပန္ေပါက္ေစႏိုင္ပါတယ္။ တျခား ဗီတာမင္ဘီ ေပါမ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ အစားအစာေတြက ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး၊ ပဲသီးစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ပဲပိစပ္၊ ပဲပုပ္ပဲ၊ အခြံမာသီးနဲ႔ ဥအမ်ဳိးမ်ဳိးတို႔ပဲ ျဖစ္ၾကပါတယ္။

၃) ေထာပတ္သီး စားပါ

ေထာပတ္သီးနဲ႔ ေထာပတ္ဆီေတြက ဆံျခည္မွ်င္အိတ္ေတြ ထိခိုက္ပ်က္စီးမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

၄) တိရစၧာန္ထြက္အဆီ မစားပါႏွင့္

အနီေရာင္အသားနဲ႔ တိရစၧာန္အဆီေတြက ဆံပင္သား က်န္းမာေရးအတြက္ မသင့္ေတာ္ပါဘူး။ ဒီအစာေတြကို စားရင္ ဆံပင္သားကေန DHT(dihydro-testosterone) ထုတ္လုပ္မႈ မ်ားေစၿပီး ဆံျခည္မွ်င္ အိတ္ေတြကို ထိခိုက္ေစႏိုင္တာေၾကာင့္ ဆံပင္ကၽြတ္ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ တိရစၧာန္ထြက္ အဆီေတြကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေရွာင္ပါ။

၅) လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ ေသာက္ပါ

လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ကို ေသာက္တာက ဦးေရျပားရွိ ေဗာက္ျဖစ္ေစတဲ့ မႈိေတြကို ေသေစႏိုင္ပါတယ္။ လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ဟာ ဆံပင္ကၽြတ္ႏႈန္းကိုလည္း ေႏွးေစတဲ့ အစြမ္းရွိတာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္မွန္မွန္ ေသာက္ေပးသင့္တာ ျဖစ္ပါတယ္။          


ဇြန္

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...