06 May, 2013

ပီေက၀ါးျခင္း၏ အႏၱရာယ္


အရင္က ပီေကကုိ သစ္ပင္အေစးကေန ထုတ္လုပ္ခဲ့ေပမယ့္ ဒီေန႔ေခတ္မွာေတာ့ ပီေကကုိ အႏၱရာယ္ရွိတဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ၊ ဓာတုပစၥည္းေတြနဲ႔ ျပဳလုပ္လာခဲ့ၾကပါတယ္။

" ဒီေန႔ေခတ္ ပီေကကုိ အဓိက ပါ၀င္ ပစၥည္းေလးမ်ဳိးျဖစ္တဲ့
ေရာ္ဘာအတု၊ ပလတ္စတစ္၊ သၾကားနဲ႔ အေရာင္ျဖစ္ေပၚေစဖို႔ ဆိုးေဆးစတာေတြနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားပါတယ္။ "


အခုေခတ္မွာ ပီေကေတြကို styrene-butadiene rubbers နဲ႔ polyvinyl acetate တို႔လိုဖန္တီးထားတဲ့
ေပၚလီမာေတြနဲ႔ ထုတ္လုပ္ထားတာေၾကာင့္ ပီေကမွာ သၾကား ၆၀ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ Corn Syrup ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္း တုိ႔ ပါ၀င္ၿပီးတကယ့္ ပီေကပစၥည္းကေတာ့ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္းပဲ ပါ၀င္ပါေတာ့တယ္။
♦ ♦ ♦ ♦

လူေတြက ပီေကကုိ ၀ါးရံု၀ါးၿပီး မမ်ဳိခ်တဲ့အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကုိ အေလးထားဖတ္ရႈမႈ နည္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ပီေကကုိ ၀ါးတာေၾကာင့္ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြက ေသြးေၾကာထဲကုိ ခပ္ျမန္ျမန္ေရာက္ရွိသြားပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ပီေကထဲက ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကုိ အာေခါင္၊ ပါးေစာင့္ေတြက စုပ္ယူလိုက္တာေၾကာင့္ ပံုမွန္အစာေခ်ဖ်က္တဲ့ စနစ္ထဲမေရာက္ဘဲ ေသြးေၾကာထဲကုိ ခပ္ျမန္ျမန္ေရာက္ရွိသြားလို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။
 ♦ ♦ ♦ ♦

ဒီေန႔ေခတ္မွာ စီးပြားျဖစ္ထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်ေနတဲ့ ပီေကေတြမွာ အႏၱရာယ္ရွိတဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းတခ်ဳိ႕ပါ၀င္ေန ပါတယ္။ အဲဒါေတြကေတာ့ ေဆာ္ဘီေတာ ပီေက Base၊ မယ္လ္တီေတာ၊ မန္နီေတာ၊ ဇုိင္လီေတာ၊ အရာသာ အတု၊ အေကးရွား၊ တုိက္ေတနီယမ္ ဒိုင္ေအာက္ဆိုက္ စတာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အရင္က ပီေက ၀ါးတာေၾကာင့္ သြားေတြကုိ သန္စြမ္းေစတယ္၊ အႏၱရာယ္မရွိဘူးလို႔ ဆုိခဲ့ေပမယ့္ အခုေတာ့ ပီေကမွာ ပါ၀င္တဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းတခ်ဳိ႕ေၾကာင့္ သတိျပဳစရာ ျဖစ္လာေနပါၿပီ။
♦ ♦ ♦ ♦
ဇြန္ (Ref;Positive Tips)

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...