06 May, 2013

ေျခသလံုး ၾကြက္တက္ျခင္းႏွင့္ ဆက္စပ္ေနေသာ အစာ



ေျခသလံုး ၾကြက္တက္ျခင္း သက္သာေစေသာ အစာမ်ား

ပုိတက္စီယမ္သတၱဳဓာတ္ပါတဲ့ အစားအစာေတြကို စားတာေၾကာင့္ ခႏၶာကုိယ္ရွိ ကာဗုိဟုိက္ဒရိတ္ေတြ ကုိ ေခ်ဖ်က္ႏုိင္ေအာင္ ကူညီေပးသလို ၾကြက္သားတည္ေဆာက္မႈကုိလည္း အားေကာင္းေစပါတယ္။ တစ္ေန႔မွာ ပုိက္တက္စီယမ္ ပါ၀င္မႈ ျမင့္မားတဲ့ အစားအေသာက္ကုိ တစ္ၾကိမ္စာ စားေပးသင့္ပါတယ္။
အဲဒီအစာေတြက သစ္သီးေျခာက္ လက္တစ္ဆုပ္စာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဖ်ာ္ရည္ တစ္ဖန္ခြက္၊ လိေမၼာ္သီးတစ္ လံုး၊ ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လံုး၊ ဖရဲသီးတစ္စိတ္ စတာေတြျဖစ္ၿပီး ဒီအစာေတြကုိ စားတာေၾကာင့္ ေျခသလံုး ၾကြက္တက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ကုသ ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ေရကုိလည္း မ်ားမ်ားေသာက္သင့္ပါတယ္။ ေရ မ်ားမ်ားေသာက္တာေၾကာင့္ ေသြးလွည့္ပတ္မႈကုိ ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ၾကြတ္တက္ေစတဲ့ စြန္႔ပစ္ပစၥည္းေတြကုိ ကင္းစင္ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။

ေျခသလံုး ၾကြက္တက္ေစေသာ အစာမ်ား
ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္နဲ႔ ဆုိဒါ အခ်ဳိရည္ထဲမွာ ပါတဲ့ ကဖင္းဓာတ္ဟာေသြးေၾကာက်ဥ္းေစၿပီး ၾကြက္သားေတြထဲမွာ ေသြးလွည့္ပတ္မႈကုိ ေလ်ာ့နည္းေစတဲ့အတြက္ ၾကြက္တက္တာကုိ ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေျခသလံုး ၾကြက္တက္တတ္သူေတြအေနနဲ႔ ကဖင္းဓာတ္မပါတဲ့ ေကာ္ဖီ၊ ေဆးဖက္၀င္ လက္ဖက္ရည္နဲ႔ေရေတြကုိ မ်ားမ်ားေသာ္ပါ။

Quick fix
ေျခသလံုးၾကြက္တက္ခ်င္သလို ျဖစ္လာရင္ ေျခေခ်ာင္းေတြကုိ ၁၂ ၾကိမ္ေလာက္ ေကြးလိုက္၊ ျပန္ေျဖေလွ်ာ့ လိုက္ ခပ္ျမန္ျမန္ ျပဳလုပ္ေပးပါ။

ဇြန္

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...