29 November, 2013

အသက္ေလးလမတိုင္မီႏွင့္ ေျခာက္လေက်ာ္ခ်ိန္တြင္မွ - ျဖည့္စြက္စာစတင္ေကြ်းသည့္ ကေလးမ်ား အမ်ဳိးအစား(၁) ဆီးခ်ဳိေရာဂါျဖစ္နိုင္ေျချမင့္မား



 
ကေလးငယ္မ်ားကို ျဖည့္စြက္စာ ေစာစီးစြာစတင္ေကြ်းျခင္း နွင့္ ေနာက္က်မွ ေကြ်းျခင္းတို႔သည္ ကိုယ္ခံအား စနစ္တြင္ ပါဝင္ေသာဆဲလ္မ်ား ေဖာက္ျပန္မႈေၾကာင့္ ကိုယ္တြင္းစနစ္ မ်ားကို ျပန္တိုက္ဖ်က္ေသာေဝဒနာ  (Autoimmune Disease) ျဖစ္နိုင္ေျချမင့္မားေၾကာင္းသိရသည္။





အသက္ ေလးလမတိုင္ခင္ မိခင္နို႔ျဖတ္ျပီး ျဖည့္စြက္စာစေကြ်းလွ်င္ အမ်ဳိးအစား (၁) ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္နိုင္
ေျခနွစ္ဆျမင့္မားေၾကာင္းနွင့္ ေျခာက္လနွင့္အထက္မွ ျဖည့္စြက္စာ စေကြ်းလွ်င္ေရာဂါျဖစ္နိုင္ေျခ သံုးဆျမင့္ မားေၾကာင္းသိရသည္။

ကေလးအသက္ ေလးလနွင့္ငါးလၾကားအရြယ္ကို ျဖည့္စြက္စာ စတင္ေကြ်းသင့္ေသာ အႏၱရာယ္ ကင္းသည့္ ကာလဟု သတ္မွတ္ထားေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္တို႔က ဆိုသည္။

ခႏၶာကိုယ္၏ ခုခံအားစနစ္က အင္ဆူလင္ထုတ္သည့္ ပန္ကရိယရိွ ဆဲလ္မ်ားကို တိုက္ခိုက္ေသာအခါ အမ်ဳိး အစား(၁) ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္လာသည္။ ယူေကတြင္ အမ်ဳိးအစား (၁) ဆီးခ်ဳိေရာဂါရိွသူ သံုးသိန္းနီးပါးရိွ
ေၾကာင္းနွင့္ ျဖစ္နႈန္းျမင့္တက္လာျခင္းကို ကြ်မ္းက်င္သူတို႔က မရွင္းျပနိုင္ခဲ့ေပ။

ေကာ္လိုရာဒိုမွ သိပၸံပညာ ရွင္တို႔က ေမြးကင္းစကေလးငယ္ နွစ္ေထာင္နီးပါးအား သူတို႔ အစားအေသာက္ အေသးစိတ္ကို မွတ္တမ္းတင္ေလ့လာခဲ့ရာ အသက္ေလးလမတိုင္မီ ေစာေစာမိခင္နို႔ျဖတ္ျပီး ျဖည့္စြက္စာ
ေကြ်းျခင္းျဖင့္ အမ်ဳိးအစား (၁) ဆီးခ်ဳိးေရာဂါျဖစ္နိုင္ေျခကို နွစ္ဆျမင့္တက္ေစေၾကာင္း၊ အသက္ေျခာက္လ နွင့္ေနာက္ပိုင္းကာလမွသာ ျဖည့္စြက္စာေကြ်းလွ်င္လည္း ေရာဂါျဖစ္နိုင္ေျခကို သံုးဆျမင့္တက္ေစေၾကာင္း သိရသည္။

ZKO

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...