၀မ္းပ်က္၀မ္းေလွ်ာေနခိ်န္မွာ ႏံုးၿပီး ပင္ပန္းႏြယ္နယ္ေနတတ္ပါတယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ေ၀ဒနာ သက္သာၿပီး အျမန္ဆံုးျပန္လည္ လန္းဆန္းလာေစဖို႔ ေအာက္ပါနည္းေတြကုိ လိုက္နာေပးသင့္ပါတယ္။
♦ အရည္မ်ားမ်ားေသာက္ပါ
၀မ္းပ်က္၀မ္းေလွ်ာတဲ့အခါ ကုိယ္တြင္း ေရဓာတ္နဲ႔ ဆားဓာတ္ေလ်ာ့နည္းမႈေၾကာင့္ ေရဓာတ္ခမ္းေျခာက္မႈ အျဖစ္မ်ားတတ္ပါတယ္။ လကၡဏာေတြအေနနဲ႔ေရဆာတာ၊ ဆီးအေရာင္ရင့္ရင့္သြားတာ၊ ႏံုးခ်ည့္ေညာင္း ညာတာနဲ႔ မူးေ၀တာတို႔ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ေရဓာတ္ခမ္းေျခာက္မႈလကၡာ သက္သာေစဖို႔ ဆုိဒီယမ္နဲ႔ တျခား ဒာတ္ဆားေတြ ပါ၀င္တဲ့ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္၊ စြပ္ျပဳတ္နဲ႔ Juice တို႔ကုိ ေသာက္ပါ။♦ အေၾကာင္းရင္း ရွာေဖြပါ
၀မ္းပ်က္၀မ္းေလွ်ာတာဟာဘက္တီးရီးယား၊ ဗုိင္းရပ္စ္ပုိး၊ ပဋိဇီ၀ပုိးသတ္ေဆးတခ်ဳိ႕နဲ႔ တျခားေဆး၀ါးကုသမႈ၊ အူလမ္းေၾကာင္းေရာဂါေတြနဲ႔ အစာနဲ႔ ဓာတ္မတည့္မႈ စတာေတြေၾကာင့္ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ သင့္အစာအိမ္ ကုိ ျပႆနာျဖစ္ေစတဲ့ အေျခခံအေၾကာင္းရင္းကုိ ရွာေဖြကုသသင့္ပါတယ္။♦ အစားအေသာက္ ဆင္ျခင္ပါ
တခ်ဳိ႕အစားအေသာက္ေတြကုိ အူလမ္းေၾကာင္းအေျခအေနကုိ ပုိဆုိးေစႏုိင္ပါတယ္။ ႏုိ႔နဲ႔ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းေတြ၊ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားတဲ့ သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ၊ ပီေက၊ ခ်ဳိခ်ဥ္နဲ႔ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ကံၿပီး ပူစပ္တဲ့ ဟင္းလ်ာေတြဟာ ၀မ္းေလွ်ာ၀မ္းပ်က္ျဖစ္ေအာင္ လႈ႔ံေဆာ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ အဲဒီအစားအေသာက္ေတြ အစား ငွက္ေပ်ာသီး၊ ေပါင္မုန္႔၊ မုန္လာဥနီနဲ႔ ၾကက္သား (အေရခြံခြာၿပီး) စားသင့္ပါတယ္။♦ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ပါ
ႏြားႏုိ႔ထဲမွာပါတဲ့ လက္တုိ႔စ္ဟာ တခ်ဳိ႕လူေတြမွာ ၀မ္းပ်က္၀မ္းေလွ်ာတာကုိ ပိုဆိုးေစႏုိင္ပါတယ္။ ႏြားႏုိ႔ထက္ လက္တုိ႔စ္ ပမာဏ နည္းတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ အစာေၾကညက္လြယ္ေစပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ထဲမွာပါတဲ့ အက်ဳိးျပဳ ဘက္ တီးရီးယားေၾကာင့္ သင့္ကုိ ပုိၿပီးေနထုိင္လို႔ေကာင္းေစပါတယ္။♦ စအိုတစ္၀ုိက္ အေရျပား သက္ေသာင့္သက္သာရွိပါေစ
၀မ္းသြားၿပီးခ်ိန္မွ ာဆပ္ျပာနဲ႔ ေရကုိသံုးၿပီး လက္ကုိ စင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးေၾကာေပးပါ။ တစ္ကုိယ္ေရ သန္႔ ရွင္းေရးကုိ အေလးထားၿပီး သက္ေသာင့္သက္သာရွိေအာင္ ေနထိုင္ပါ။ စအိုတစ္၀ုိက္အေရျပားစပ္ ဖ်ဥ္းဖ်ဥ္းျဖစ္ေနရင္ ေရနံဂ်ယ္လီလိမ္းတာ ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္သီးေႏြးေရကန္ထဲ ထိုင္ၿပီး စိမ္တာတုိ႔ လုပ္ေဆာင္ေပးပါ။
* ဆရာ၀န္ႏွင့္ ျပသင့္ေသာ အေျခအေန *
ေရလို အရည္က်ဲက်ဲ၀မ္းေတြဟာ ႏွစ္ရက္ထက္ ပုိၿပီး ၾကာၾကာသြားေနရင္ ဆရာ၀န္နဲ႔ ျပသင့္ေနပါၿပီ။ ၀မ္းေလွ်ာတာနဲ႔အတူ ဗိုက္ အလြန္အမင္းေအာင့္တာ၊ အဖ်ား ၁၀၂ ဒီဂရီနဲ႔ အထက္ရွိတာ၊ ၀မ္းအေရာင္က မည္း တာ၊ ေသြး ဒါမွမဟုတ္ ျပည္ပါတာတုိ႔ တြဲျဖစ္ေနရင္ ဆရာ၀န္နဲ႔ ခ်က္ခ်င္းသြားျပပါ။
ဇြန္
No comments:
Post a Comment