20 January, 2015

ေသြးအားေကာင္းလိုသူတုိ႔အတြက္ အပင္ထြက္ အာဟာရ

                
  
               ေသြးအားနည္းတတ္သူေတြ၊ အထူးသျဖင့္ လစဥ္ ဓမၼတာရာသီေသြးဆင္းေနတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြ အေနနဲ႔ ေသြးအားေကာင္းေစဖို႔အတြက္ စားသင့္တဲ့ သဘာ၀ အပင္ထြက္ အစားအစာ ေတြကုိ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲ မွာေတြ႕ရွိႏုိင္ပါတယ္။


စပ်စ္သီး

           စပ်စ္သီးမွာ ကယ္လ္စီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ သံဓာတ္၊ ဗီတာမင္ အမ်ားအျပားနဲ႔ အမုိင္ႏုိအက္စစ္တုိ႔ ပါ၀င္မူ မ်ားတာေၾကာင့္ အသက္ႀကီးသူ အမ်ဳိးသမီးေတြနဲ႔ ေသြးအားနည္းေရာဂါရွိသူေတြ အတြက္ အေကာင္းဆံုးအားေဆးတစ္လက္ျဖစ္ပါတယ္။ ကုိယ္၀န္ေဆာင္မိခင္ေတြအေနနဲ႔ စပ်စ္သီးစားတာေၾကာင့္ သေႏၶသားဆီကုိ အာဟာရေရာက္ရွိမႈ ေကာင္းေစရံုသာမက အသားအေရစိုျပည္နီျမန္းေစပါတယ္။

ေရႊဖရံုသီး

            ေရႊဖရံုသီးမွာ အပင္ြက္ ပရိုတင္း၊ ကာရိုတင္း၊ ဗီတာမင္ေတြ၊ မရွိမျဖစ္ အမုိင္ႏုိအက္စစ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ဇင့္(သြပ္)၊ သံဓာတ္၊ ကုိေဘာ့၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္စတာေတြ အမ်ားအျပား ပါ၀င္ပါတယ္။ ကုိေဘာ့ ဟာ ဗီတာမင္ B12 ျဖစ္ေပၚေစတဲ့ အဓိကျဒပ္စင္တစ္မ်ဳိး ျဖစ္တာေၾကာင့္ ေသြးနီဥေတြရဲ႕ ပံုမွန္လုပ္ငန္းေဆာင္ တာကုိ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဇင့္(သြပ္) ဓာတ္ဟာ ေသြးနီဥရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာ အေပၚ တိုက္ရိုက္ သက္ေရာက္မႈရွိၿပီး သံဓာတ္ကေတာ့ ေဟမိုဂလိုဘင္ ထုတ္လုပ္မႈမွာ ျဒပ္စင္တစ္မ်ဳိးအေနနဲ႔ ေဆာင္ရြက္ပါ တယ္။

မုန္လာဥနီ

             မုန္လာဥနီမွာ ကာရိုတင္း ပါ၀င္မႈ မ်ားၿပီး ေသြးအားေကာင္းေစတာေၾကာင့္ ဂ်င္ဆင္းလို႔ေတာင္ ဂ်ပန္လူမ်ဳိးေတြက တင္စားေခၚေ၀ၚၾကပါတယ္။ မုန္လာဥနီစြပ္ျပဳတ္ကုိ လူအမ်ားစုက စားေလ့ရွိသလို မုန္လာ ဥနီကုိ ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္ၿပီးလည္း ေသာက္သံုးႏုိင္ပါတယ္။

ၾကံဳရိုး

             ၾကံဳရိုးမွာ သံဓာတ္၊ ဇင့္(သြပ္)၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္နဲ႔ မဂၢနီစ္ဓာတ္ေတြ ပါ၀င္မႈ ျမင့္မား တာ ေၾကာင့္ ေသြးအားေကာင္းေစပါတယ္။

အနီေရာင္ စြန္ပလြံသီး

                 အနီေရာင္ စြန္ပလြံသီးမွာ ဗီတာမင္ေတြ၊ ဖရက္တုိ႔စ္နဲ႔ အမိုင္ႏုိအက္စစ္ အမ်ဳိးမ်ဳိးပါ၀င္ပါတယ္။ တရုတ္ေဆးပညာ အယူအဆအရ အနီေရာင္ စြန္ပလြံသီးမွာ အေႏြးဓာတ္ရွိတယ္လို႔  ယံုၾကည္တာေၾကာင့္ 
ေသြး အားေကာင္းေစသလို ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ေကာင္းေစတယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။ အနီေရာင္ စြန္ပလြံသီးမွာ
ေသြးထဲက ေသြးနီဥေတြကုိ အားေကာင္းေစတဲ့ ျဒပ္ေတြ ပါ၀င္တဲ့အျပင္ ရိုးတြင္းျခင္ဆီလုပ္ငန္းေဆာင္တာ ကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္။ 

ပဲမည္း

          ပဲမည္းဟာ လူ႔ခႏၶာကုိယ္အတြက္ ေကာင္းက်ဳိးရွိပါတယ္။ ပဲမည္းမွာ ပရိုတင္းဓာတ္ ပါ၀င္မႈမ်ားၿပီး ကယ္လိုရီပါ၀င္မႈ ေလ်ာ့နည္းတာေၾကာင့္ ပဲမည္းစားရင္ ေသြးအားေကာင္းေစသလို ဆံေကသာကုိ မည္း နက္ေတာက္ေျပာင္ေစပါတယ္။ 

ဇြန္

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...