22 September, 2014

အနံ႔စူးရွေသာ္ျငား အမ်ဳိးသမီးမ်ားအတြက္ ေကာင္းက်ဳိးရွိသည့္ အစာေလးမ်ဳိး


အနံ႔ျပင္းေပမယ့္ အမ်ဳိးသမီးေတြရဲ႕ က်န္းမာေရးအတြက္ စားသင့္တဲ့ အစားအစာေလးမ်ဳိးကုိ ေဖာ္ျပေပးလုိက္ ပါတယ္။

(၁) ဒူးရင္းသီး

အသီးဘုရင္လုိ႔ တင္စားၾကတဲ့ ဒူးရင္းသီးဟာ ခြ်န္ထြက္တဲ့ ဆူးေတြနဲ႔ စူးရွတဲ့ အနံ႔ရွိပါတယ္။ ဒူးရင္းသီးကုိ အသင့္အတင့္ စားတာေၾကာင့္ အမ်ဳိးသမီးေတြမွာ ဓမၼတာလာခ်ိန္ နာက်င္ကုိက္ခဲမႈ ေ၀ဒနာကုိ သက္သာေစ ပါတယ္။

(၂) ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ ကင္ဆာကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ရံုသာမက ေသြးခဲမႈမျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။ ဒါ့ အျပင္ ဆံပင္သားကုိ စိုျပည္သန္စြမ္းေစပါတယ္။

(၃) နံနံပင္

သက္လတ္ပုိင္း အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ ဘုိရြန္ပါ၀င္တဲ့ အစာကုိ စားေပးရင္ ခႏၶာကုိယ္မွ သတၱဳဓာတ္စုပ္ယူႏိုင္ စြမ္းအား ေကာင္းေစၿပီး အရိုးေတြကုိ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဘုိရြန္ပါ၀င္မႈ ျမင့္မားတဲ့ နံနံပင္ကုိ စားေပးသင့္တာျဖစ္ပါတယ္။

(၄) မုန္ညင္းေစ့က ထုတ္ထားသည့္ စားျမိန္ရည္

ဟင္းခတ္အေမႊးႀကိဳင္အျဖစ္ စားေလ့ရွိတဲ့ မုန္ညင္းေစ့စားျမိန္ရည္ဟာ အမ်ဳိးသမီးေတြရဲ႕ အင္ဒိုခရိုင္းစနစ္ကုိ ဟန္ခ်က္ညီေစၿပီး လိင္ပုိင္းဆုိင္ရာ စြမ္းေဆာင္ရည္ကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ မ်က္ႏွာျပင္အႏွံ႔
ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ေကာင္းေစကာ ပန္းႏုေရာင္သမ္းတဲ့ အသားအေရကုိ ပုိင္ဆုိင္ေစပါတယ္။

ဇြန္

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...