30 December, 2012

အဆီေလာင္ကြ်မ္းေစမည့္ အေကာင္းဆံုးအစာ ငါးမ်ဳိး


ခႏၶာကိုယ္ရွိ အဆီပုိေတြကုိ ေလာင္ကြ်မ္းေစမယ့္ အေကာင္းဆံုးအစာ ငါးမ်ဳိးကုိ ေရးသားလိုက္ရပါတယ္။


(၁) ငါးအဆီ

ငါးမွာ မရွိမျဖစ္ ဖက္တီးအက္စစ္ပါ၀င္တဲ့အျပင္ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္မ်ားမ်ား ပါ၀င္တာေၾကာင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ဳိးရွိပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ငါးမွာ အဆီနည္း ပရိုတင္းဓာတ္ပါ၀င္မႈ မ်ားတာေၾကာင့္ အဆီေတြကုိေလာင္ကြ်မ္းေစၿပီး ၾကြက္သားေတြကုိ တည္ေဆာက္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

(၂) အခြံမာေသာ အေစ့အဆန္
အခြံမာတဲ့ အေစ့အဆန္ေတြက အဆီကုိ ေလာင္ကြ်မ္းေစတဲ့ ဖက္တီးအက္စစ္နဲ႔ ဆီမွာေပ်ာ္တဲ့ ဗီတာမင္တုိ႔ ပါ၀င္မႈမ်ားတဲ့အျပင္ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပရိုတင္းဓာတ္တို႔လည္း ပါ၀င္ေနပါတယ္။

(၃) ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ
ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥေတြက အဆီေလာင္ကြ်မ္းေစတဲ့ အစာေတြပါ။ ေလ့လာမႈအရ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥဟာ ေသြးတြင္း ကုိလက္စထေရာ အေပၚ သက္ေရာက္မႈအလြန္နည္းပါးေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥမွာ ပရိုတင္း ဓာတ္ ပါ၀င္မႈ ျမင့္မားကာ အဆီပုိေတြကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

(၄) ပန္းေဂၚဖီစိမ္း
ပန္းေဂၚဖီစိမ္းဟာ ဗီတာမင္စီပါ၀င္မႈမ်ားတဲ့ အစာပါ။ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း တစ္ခြက္မွာ ဗီတာမင္စီ တစ္ေန႔တာလို အပ္တဲ့ ပမာဏထက္ ၁၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အဆီေခ်ဖ်က္မႈအားေကာင္းပါတယ္။

(၅) ပဲ
ပဲမွာ အဆီဓာတ္ ပါ၀င္မႈနည္းပါးၿပီး အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပရိုတင္းဓာတ္တို႔ ပါ၀င္မႈျမင့္မားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အသားမစားတဲ့အခါ အစားထိုးစားေပးသင့္ပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ပါ၀င္မႈ ျမင့္မားတာေၾကာင့္ ဖက္တီးအက္ စစ္ေတြကုိ ေခ်ဖက္ေပးကာ ဇီ၀ရုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

ၾကယ္စင္

No comments:

Post a Comment

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...